İZEM LİVALI HAYAT





Bu blogda aradığınız değişik fikirler,anlık sürprizler,eğlenceli zamanlar,tarifler,organizasyonlar bulabilir VEEE İZEM LİVA İLE ANNESİNİN GÜNLERİ...




İZEM LİVALI HAYAT MUTLULUK,KARŞILIKSIZ AŞK,GÜLEN YÜZLER DEMEK....



18 Ekim 2012 Perşembe

MÜZE KART..



Hazır bayram geliyor tatil yaklaşıyor derken gezilebilcek yakın yerleri araştırıyordum aklıma geldi müze kartımızın olduğu ve blogda arkadaşlarla paylaşmalıyım dedim.
Bu yaz tatilde EFES ANTİK ŞEHRİ gezmek için edindiğimiz ve çok mutlu olarak aldığım müze kartla ilgili sizlere bikaç bilgi vermek istiyorum.Benim gibi müzeleri,tarihi yerleri görmek isteyenlere tavsiye ederim.
İYİ GEZMELER:)))

Müzekart Nedir?Tarihe Açılan Kapı: Müzekart
Türkiye’nin "müze müze gezdiren" kartı müzekart ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 300’ü aşkın müze ve örenyerini istediğiniz kadar gezebilir, tarihte keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz.
Müzekart, geçmişine değer veren kültür ve sanat meraklılarına avantajlarla dolu tarihi bir imkan sağlıyor. Uygarlıkların zevklerini, düşüncelerini, inançlarını, yaşam tarzlarını koruyan ve bu mirası geleceğe taşıyan müzeleri sınırsız ziyaret etme olanağını veriyor.
Müzekart ile sanat, bilim, kültür ve tarih evi sayılan müzelerin kapıları, yani tarihin kapıları sizler için sonuna kadar açılıyor.
Gezilmedik müze, görülmedik eser kalmasın. Üstelik aldığınız tarihten itibaren 1(bir) yıl süre ile geçerli olan müzekartınız sadece 30 TL.

NERELERDE KULLANILIR

Hangi müzelere gidilmez desek daha doğru...Müzekart, Topkapı Sarayı içerisinde bulunan Harem Dairesi, Efes Örenyeri içerisinde bulunanYamaçevler, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesinde bulunan Karyalı Prenses, Cam Batığı Salonu ve Göreme Açıkhava Müzesi içerisinde bulunan Karanlık Kilise’de geçerli değildir.Belirtilen üniteler için ücret ödenmesi gerekmektedir.
Müzekartın geçerli olduğu Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve örenyeri listesini görebilmek için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

peki sizce ?