İZEM LİVALI HAYAT





Bu blogda aradığınız değişik fikirler,anlık sürprizler,eğlenceli zamanlar,tarifler,organizasyonlar bulabilir VEEE İZEM LİVA İLE ANNESİNİN GÜNLERİ...




İZEM LİVALI HAYAT MUTLULUK,KARŞILIKSIZ AŞK,GÜLEN YÜZLER DEMEK....



31 Ekim 2012 Çarşamba

2012 KIŞ MODASI


Belden vücudu ikiye bölerek hareketlenen elbiseler...

2012 KIŞI İÇİN MODA OLAN TARZLAR,RENKLER BUNLARMIŞ BAYANLAR BAKALIM İÇİNDEN TERCİHLERİNİZ OLACAKMI!!


Haki ve saks mavisi çokda güzel uymuş farklı renkleri kombin etmeyi sevenler için..
sıradışı bir o kadar da güzel bir kombin bordu ve saks mavisi..
işte yazdan kalma renkler ve kışa damgasını vuracağa benzer..


ŞİMDİLİK BU KADAR DEVAMI YENİ ÜRÜNLERLE YAKINDAA...

TAVSİYE KOMŞU BLOG :))



Arkadaşlar size eğlenceli,bir o kadar renkli takip edilmesi gereken bir blog önermek istiyorum.Canım arkadaşım hemde 7 yaşından beri hayatımda olan görüşmesekde kalpler bir olan insanlar vardır ya onlardan,Zeynepciğimin blogu ben severek okuyorum her yazısını eminimki sizlerde beğeneceksiniz işte ulaşmak için TIKK TIKK LİNKE :)


http://zeynebin.blogspot.com/

ÖZEL GÜNLER İÇİN YENİ FİKİRLER!!!

Ben kızımın doğum gününde yapmıştım.

ADIDA İYİ DİLEKLER KARTLARIYDI
Bu nedir mi resimde tam görünmemişte olabilir kızımın ilk adını pembe etiketli harflerle üzerinde midye ve deniz kabuğu olan aslında düğün davetiyesi olaark gelen kutuya yapıştırdım.
İnternetten çıkardığım küçük ayıcıklı kartlarıda gelecek kişi sayısı kadar hazırlayıp içerisine koydum kutu bir kaç bölmeli idi içerisine pembe gül yaprakları kokulu...
Dilek kartları ve kutusu iki Ablamız Fulya ve Çağla tarafından konuklar arasında gezdirildi İZEM LİVA'nın ilk doğum günü için sevdikleri notlar bıraktı kızıma büyüdüğünde bu notları hediye etmek için saklıyorum:)
Yazılan kartlarımız Gülşah teyzemizin doğumunda hediye getirdiği çikolata sepetimiz olan resimdeki pembe bebek arabasında toplandı.
Değişik ve güzel bir anı olacağını düşünüyorum bizimkisi 1YAŞ içindi benzer fikirleri sizlerde düşünebilirsiniz özel günler için.

DİLERSENİZ BENDE SİZLERE FARKLI GÜNLER İÇİN HAZIRLAYABİLİRİM..

BOOLLL GÜNEŞLİ,GÜLEN YÜZLÜ GÜNLERİNİZ OLSUNN

30 Ekim 2012 Salı

KURABİYELERİNİZ İÇİN DEĞİŞİK ŞEKİL VERME YÖNTEMİ

Kulak memesi dediğimiz kıvamda yapılan ,açılabilen şekil verilebilen kurabiyelerinize uygalanabilir.Hamur malzemesi size kalmış şekil vermek benden:))

ANNE ELİ DEĞMİŞ GİBİ BİR KAHVALTI...

Geçtiğimiz bir pazar çoğu pazarlar olduğu gibi annemlerde kahvaltıdayız yine..

Her zaman ki gibi döktürmüş annem,tabi ben yetişip,biricik eşim,babam ve kardeşimden kurtarabildiklerimi resimleyebildim:)))

işte anne eli değmiş gibi missss bir kahvaltu masası:))

 ELLERİNE SAĞLIK ANNEMMM

19 Ekim 2012 Cuma

EFES ANTİK ŞEHİR


Ülkemiz gezip görülesi tarihle dolu bir yer ama vakit ayırıpta gezemiyoruz malesef çok fazla.
Buraları gezerken eşim ve ben açıkçası japonlar kadar olamadığımızı buraları görmek için çok geç kaldığımızı düşündük.Türklerden çok başka ülkelerden gelip bizim ülkemizin sınırlarındaki yerleri görmeyi merak edenleri gördükçe açıkçası insan utanıyor.

İşte burasıda efes antik şehir ben ilk defa gittim ve uzzuuunn yıllardır hala korunan yapıların bulunduğu bu yerş görmek bizi büyüledi..Gezdiğimiz yerler,bastığımız taşlar tarih kokuyordu göremeyenler hemen gidip görmeli derim işte size bir kaç kare..







18 Ekim 2012 Perşembe

YEPYENİ GİDİP DENENESİ BİR YER ''PERİ GÜZELLİK SALONU''


Bugün yıllardır tanıdığımız bir aile dostumuzun iş yeri açtığını duydum hemde bayanları fazlasıyla ilgilendiren bir iş yeri güzellik salonu...

Kendi gibi adı da güzel PERİ GÜZELLİK salonu  SEMRAcım hayırlı uğurlu olsun yeni iş yerinin bahtı açık bol kazançları olsun...

Daha gitmek kısmet olmadı ama şu yoğun günleri atlatır atlatmaz oradayım ve sizlerle resimlerinide palaşıcam eminim çok güzel bir yer olmuştur.Yeni,genç,yeteneklere destek olmak hepimizin borcu bence hayat akarken herkes birşeyler peşinde koşuşturuken dönüp çevremizede bakınmalıyız...

Hepinizi PERİ GÜZELLİK salonuna bekliyor semra ve ekip arkadaşları...Nasılmı gideceksiniz der gibi duydum işte adresi ve bilgileri ;


MÜZE KART..



Hazır bayram geliyor tatil yaklaşıyor derken gezilebilcek yakın yerleri araştırıyordum aklıma geldi müze kartımızın olduğu ve blogda arkadaşlarla paylaşmalıyım dedim.
Bu yaz tatilde EFES ANTİK ŞEHRİ gezmek için edindiğimiz ve çok mutlu olarak aldığım müze kartla ilgili sizlere bikaç bilgi vermek istiyorum.Benim gibi müzeleri,tarihi yerleri görmek isteyenlere tavsiye ederim.
İYİ GEZMELER:)))

Müzekart Nedir?Tarihe Açılan Kapı: Müzekart
Türkiye’nin "müze müze gezdiren" kartı müzekart ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 300’ü aşkın müze ve örenyerini istediğiniz kadar gezebilir, tarihte keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz.
Müzekart, geçmişine değer veren kültür ve sanat meraklılarına avantajlarla dolu tarihi bir imkan sağlıyor. Uygarlıkların zevklerini, düşüncelerini, inançlarını, yaşam tarzlarını koruyan ve bu mirası geleceğe taşıyan müzeleri sınırsız ziyaret etme olanağını veriyor.
Müzekart ile sanat, bilim, kültür ve tarih evi sayılan müzelerin kapıları, yani tarihin kapıları sizler için sonuna kadar açılıyor.
Gezilmedik müze, görülmedik eser kalmasın. Üstelik aldığınız tarihten itibaren 1(bir) yıl süre ile geçerli olan müzekartınız sadece 30 TL.

NERELERDE KULLANILIR

Hangi müzelere gidilmez desek daha doğru...Müzekart, Topkapı Sarayı içerisinde bulunan Harem Dairesi, Efes Örenyeri içerisinde bulunanYamaçevler, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesinde bulunan Karyalı Prenses, Cam Batığı Salonu ve Göreme Açıkhava Müzesi içerisinde bulunan Karanlık Kilise’de geçerli değildir.Belirtilen üniteler için ücret ödenmesi gerekmektedir.
Müzekartın geçerli olduğu Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve örenyeri listesini görebilmek için tıklayınız.

16 Ekim 2012 Salı

GECİKMELİ YAYINLANAN TAVUK TANTUNİ

Tarihtende anlaşılacağı üzere 2 ay kadar gecikmeli tavuk  tantuni tarifi annemler ve kardeşimi kahvaltıya aldığımızda çeşit olsun diye yaptığım kolay bir  o kadar da lezzetli tarif;

MALZEMELER


1adet kemiksiz tavuk eti
1adet ince kıyılmış soğan(çok ince kıyılacak tat vermesi için)
2kçük boy domates
2sivri biber
baharatlar kekik kırmızı biber
1diş sarımsak
Tavukları haşlıyoruz haşlandıktan sonra malzemelerle sote yapıyoruz zeytin yağında eşimin zeytin bahçesi olduğu için bizde zeytin yağı bol kullanılıyor...
afiyetle servis yapıp yiyoruz deneyin derim

BUNLARDA ACELE YAPILAN YAPRAK SARMALARIM

13 Ekim 2012 Cumartesi

RENKLERİN UYUMU SÜPER...HAYDİ PARTİ,DAVET ZAMANI


PASTAYA BAYILDIM KIZIMIN 2YAŞ GÜNÜNDE MUTLAKA YAPMALIYIM

RENK CÜMBÜŞÜ

EĞER SİZLERDE BÖYLE GÜZEL ORGANİZASYONLAR DÜŞÜNÜRSENİZ BİZİMLE GÖRÜŞMENİZİ TAVSİYE EDERİM...







KİBARLIK VE ASALET RENKLERİYLE PARTİLER

İŞTE TAM BENLİK BİR SUNUM


SANIRIM DAHA İNSANLIĞIMIZ ÖLMEMİŞ.



Dün denk geldiğim bir olayı anlatmak istiyorum sizlere KIZILAYın kan verme aracı iş yerimizin karşısına kuruldu.ilk geldiler masalar falan açıldı hemşireler dr bekliyor.ay dedik sanırım kimse vermeyecek bizim iş yeride dahil kimse oralı değil duruma.

Cuma saati geldi cuma namazından çıkanlar çoğaldı baktık ki kızılayın otobüsünün önü tıklım tıklım insanlar form doldurup kanvermek için sırada çok duygulandım.sanırım gerçekten daha bazı değerlerimiz bitmemiş.1kan 1hayat yazıyordu araçta evet belkide çok ihtiyacı olana bir hayat vereceğimiz bir poşet kan..



RABBİM BÜTÜN HASTALARIMIZIN YARDIMCISI OLSUN..BU DAVRANIŞLARINDAN DOLAYI BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZI TEBRİK EDİYORUM. UMARIM İYİ NİYETLERLE YAPILAN BU DAVRANIŞ YERİNİ BULACAKTIR...

OSMAN İÇİN YAPTIĞIMIZ KURABİYELER



OSMAN 1YAŞINA GİRDİ TEYZESİ ÇİĞDEM SÜPRİZ YAPMAK İÇİN AİLE ARASINDA KUTLADIKLARI DOĞUM GÜNÜ İÇİN KURABİYE İSTEDİ BİZDE HEMEN KOYULDUK YAPMAYA AFİYET OLSUN NİCE UZUN YAŞLARI OLSUN ...


ADA ABLAMIZIN DOĞUM GÜNÜNDEN..MUFFİNLERİMİZ

ADA 2 YAŞINDA MİNİK KIZIMIN MİNİK ABLASI:)

ADANIN 2 YAŞ DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLADIK GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE.
MİNİK PRENSESİMDE DAHİL BÜTÜN ÇOCUKLAR MUTLUYDU OYUNCAKLAR PASTADAN VE KALABALIKTAN MEMNUNDULAR.

TABİ HALİYLE BAYA BİR KALABALIKTI İNSANIN SEVENLERİ ÇOK OLUNCA BİZDE MASAYI RESİMLEYEMEDİK MALESEF,AMA ADA İÇİN YAPTIĞIMIZ MUFFİNLERİN RESİMLERİ GÖTÜRMEDEN ÖNCE KOŞUŞTURMA ARASINDA ÇEKİLEBİLENLERDEN 2 TANE YAYINLIYORUM SİZİN İÇİN..

İŞTE BURDALAR BEN TADINA BAKAMADIM AMA YİYENLER BEĞENDİKLERİNİ SÖYLEDİLER:))


 .












11 Ekim 2012 Perşembe

PRENSESİMİN DOĞUM GÜNÜ PARTİSİ

GÖZÜMDEN BİLE SAKINDIĞIM GÜZEL YAVRUM İYKİ DOĞDUN
Yoğun haftaların birini atlattım yine..


 Minik prensesimin doğum günü partisini kutladık ve çok güzel geçti sevenlerimizle yaklaşık 50kişilik bir partiydi herşeyi kendim hazırladım süsleri,menüyü ve çokda başarılı oldular.
RESİMLER YAKINDA GELİCEK...

MENÜMÜZ ŞÖYLEYDİ...

**şeker hamurlu 2 katlı pastamız
**sosisli patatesli böreklerimiz
**Peynirli,maydanozlu kırpıklarımız
**mercimek köftesi
**kırmızı biberli turşulu makarna salatası
**beyaz çikolatalı elma şekerleri
**cupcape pop(lolipop kekler)
**kremşantili muffinler


PARTİ FİKİRLERİMİZDE BUNLARDI...

**1sıfırdan iyidir artık benimde 1yaşım var ilk doğum günüme geldiğiniz için teşekkürler yazan prensesim resmi olan magnetlerimiz
**prensese doğum günü mesajları yazılacak kartlarımız büyüdüğünde herkesten birer hatıra olacak verilecek
**meleğimin doğduğundan beri olan resimlerinden babamızın hazırladığı slayt bunuda duvara yansıttık projektörle...
**minik misafirlerimiz has konuklarımızdı onlara özel  küçük kovalarda bonibonlarımız,kinderler süpriz yumurtalar,kızlara bilezikler hediye edildi.ONLAR HAYATIN RENKLERİ ÇOCUKLAR GÜLDÜKÇE BİZLERDE MUTLUYUZ BİLİN.:)
**parti şarkılarımız TUĞBA ÖZERK DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN,EMRE ALTUĞ BU SON OLSUN.CANDAN ERÇETİN MELEK.İPEK AÇAR KİMLER ÜZMÜŞ BİRTANEMİ
**çocuk şarkılarımız CAİLLOU ve ALİBABANIN ÇİFTLİĞİYDİ(kızımın en sevdikleri:)

SÜSLEMELERİMİZ...
**babamızın hazırlıkları ben çalıştığım için kağıttan büyük çiçeklerimiz
**renklerimiz pembe,yeşil,mordu ve süslemelerimizde o renkler ağırlıktaydı
**1 yaş balonları,metalık pembe,mor ve yeşil
**İYKİ DOĞDUN İZEM LİVA yazan pankartımız
**bardaklarımız ,peçetelerimiz,tabaklarımızda balonlu 1 yazan pembe renkteydi