İZEM LİVALI HAYAT





Bu blogda aradığınız değişik fikirler,anlık sürprizler,eğlenceli zamanlar,tarifler,organizasyonlar bulabilir VEEE İZEM LİVA İLE ANNESİNİN GÜNLERİ...




İZEM LİVALI HAYAT MUTLULUK,KARŞILIKSIZ AŞK,GÜLEN YÜZLER DEMEK....



30 Temmuz 2012 Pazartesi

GÜNÜN MENÜSÜNDE ŞİŞ KÖFTE TARİFİ

Şiş Köfte
DEĞİK KÖFTE TARİFİ ARARKEN RESMİNE DENK GELDİM İÇ MALZEMESİ ÇEŞİTLENEBİLİR SEBZELİSİ BİLE YAPILABİLİR AMA GÖRSEL OLARAK GÜZEL BİR SUNUM ŞEKLİ
AFİYET OLSUNN..
Malzemeler
•    750 gr koyun kıyma
•    2 diş sarımsak
•    1 yumurta
•    30 gr margarin
•    1 dilim bayat ekmek içi
•    2 kuru soğan
•    Tuz
•    Karabiber
Yapılışı
1.   Soğanları ve sarımsakları soyup rendeleyin.
2.   Ekmek içini ıslatın avucunuzun içinde sıkın ve ufalayın.
3.   Kıymayı yoğurma kabına alın.
4.   Üzerine rendelediğiniz soğan ve sarımsakları, ekmek içini, yumurta, margarin, tuz ve karabiberi ekleyerek yoğurun.
5.   Köfte harcını altı parçaya ayırıp şişlere geçirin.
6.   Avucunuzun içinde, astırıp yuvarlayarak şişin boyuna göre uzatın.
7.   Hepsini aynı şekilde hazırladıktan sonra ızgarada kızartın.
8.   Yeşilliklerle süsleyerek yoğurdun yanında servis edin.

KÖFTE YAPARKEN BİR KAÇ PÜF NOKTASI BENDEN SİZE:
***İnegöl köfte yapabilmek için soda kullanmalısınız.
***Çocuklar için irmik ve bol kimyonlu köfteler oldukça faydalı zeka gelişimi açısından
***Dereotlu sodalı köfteyide denemelisiniz

28 TEMMUZ 2012 GÜNCESİ

Gecikmiş bir cuma güncesi..
Cuma akşam iftarda uzun zamandır görüşemediğm kız arkadaşlarımlaydım  5bayan arkadaş ve minik prensesim felekten bir gece çaldık.Mekanımızda yeni açılan gayet güzel bir yer olan işte burasıydı....
LEMAN KÜLTÜR MARİNA


Kızlar resim çekilirken ben minik prensesimi gezdirip uyutmaya çalıştığım için resimlerimizi ekleyemiyorum:,çünkü yoklar))
Güzel bir akşamdı bizim kadar Livada beğendi yeri,yemeklerde fena sayılmazdı ama iftar için değişik bir tercih yaptığımız için değişik bir iftar yemeği oldu.Akşam manzarası gündüzden dahada güzel olan bir mekan Marina içerisinde denize nazır etrafındaki barlar cafeler ve yemek yenilebilecek mekanlarda dahil güzel duygular bırakıyor insanda..Güzel,değişik tatlar ve mekanlar arayanlar için tavsiye edebilirim.

Menüleride mekan gibi bir o kadar orjinaldi.Bizim tercihimiz KEBAP NİRDEE oldu:)))

25 Temmuz 2012 Çarşamba

YENİ TASARIMLAR

MEYVE TABAKLARI



AÇIK HAVADA DOĞUM GÜNÜ PARTİSİ

PUANLI PASTA,PUANLI KURABİYELER VE PUANLI TABAKLAR

KIZ VE ERKEK ÇOCUK ARASINDAKİ FARKLAR NELERMİŞ BAKIN

Kız ve Erkek Çocuk Arasındaki Farklar

Kız çocuk ve erkek çocuk her yönden birbirlerinden farklıdır. Peki, başlıca hangi özellikler daha dikkat çekiyor dersiniz? İşte bunun cevabını Uzman Pedagog Didem Küt veriyor.

- Anne karnında erkeklerin beynin sağ kısmı kızların ise beynin sol kısmı öncelikli olarak gelişmesi sonucunda erkek çocukların fiziksel güç gerektiren etkinliklerde daha başarılı kız ...çocuklarında akademik becerilerde, dil ve sosyal gelişimlerinde daha aktif rol oynamalarını sağlar.

- Yeni doğmuş erkek bebekler kızlara oranla daha toplu ve uzun olurlar. Bu özellik onların daha geç oturmasına sebep olurken, kız çocukların daha erken oturduğu ve erkeklerden 2 ay öncede yürümeye başladıkları gözlenmiştir. Erkek çocukların daha kolay hastalanabilmekte ve bu özellikleri hayat boyu devam etmektedir.

- Kız çocukların ilk kelimeleri söylemesi erkek çocuklara oranla daha erken başladığı gibi daha uzun ve kurallı cümleler kurabilirler 4-5 yaşlarında da kelime haznesi erkek çocuklarınınkine oranla daha üstündür. Dil gelişimindeki bu üstünlük, kız çocukların okula ve sosyalleşmeye daha yatkın olmalarına çevrelerine kolay uyum sağlamalarına daha hızlı düşünmelerine ve bundan dolayı da kolay hata yapmalarına sebep olur.

- Okul öncesi dönemde dikkat çeken özelliklerden biri de kız ve erkek çocukların kendi cinsleriyle oynamayı tercih edip diğer cinsle çok fazla etkileşime geçmiyor olmasıdır.

- Erkek çocukları fizik gücüne dayanan hareketli oyunları tercih etmeleri, onları daha yaramaz olarak adlandırmamıza sebep olsa da enerjilerini dışarı yansıtabilmeleri için koşmaları, yorucu etkinliklerde bulunmaları gerekirken kız çocuklarının şarkı söylemesi, resim yapması, yeterli olmaktadır.

- Erkek çocukları red cevabına kızlar kadar tolerans gösterememekle beraber, tuvalet alışkanlığının ve yemek yeme davranışını kazanması, annelerin erkek çocuklarına daha hoşgörülü yaklaşması ve daha koruyucu davranması sonucu kızlara oranla daha geç gelişmektedir.

- Kız çocukları el - göz koordinasyonları ve küçük kaslarını kullanmaları gerektirdiği etkinliklerde yazı yazma gibi erkeklere oranla daha başarılıdırlar. Kızlar göz teması kurmayı tercih ettikleri gibi daha hızlı konuşur ve korkularını daha iyi ifade edebilir ve erkek çocuklara oranla daha iyi bir dinleyicidirler.

- Çocuklarda empatinin gelişmesi sandığımızdan daha hızlı olmaktadır erkek çocuklar daha çok fiziksel güç gerektiren yardımlarda bulunmayı tercih ederken kız çocukları sosyal destek verebileceği konularda empatilerini kullanmayı tercih ederler.

- İlköğretime kadar geçen sürede kız ve erkek çocuklar giyimlerindeki çok fazla bir farklılık göze çarpamamakla birlikte renk tercihleri bakımından kızlar daha çok pembe ve tonları tercih ederek kendi cinsiyet farklılığını ön plana çıkartmaktadır.

- Ergenlik döneminde kızlarda ve erkeklerde bir takım psikolojik ve fizyolojik değişiklikler yaşanır. Kız çocuklarında hızlı boy uzaması erkeklerden önce başlar. Bu yüzden 11-14 yaşındaki kızlar genellikle kendi yaşlarındaki erkeklerden daha uzun ve daha ağır olurlar.

Erkeklerde hızlı boy uzaması hem daha geç başlar hem de daha geç biter. Kızların fiziksel gelişimi en geç 20 yaşında biterken; erkeklerin fiziksel gelişimleri 23-25 yaşlarına kadar sürebilir. Kızlar adet görmekten ve göğüslerin büyümesinden utanır, bol kıyafetler giyerek saklamaya çalışır, erkekler ise sakal ve bıyık çıkmasını erkeklik simgesi olarak görür ve bunu bir üstünlük olarak sayar.

- Gelişmenin duygusal, sosyal, bilişsel, çeşitli yönlerinde kızlar erkeklerden daha erken gelişirler, aradaki mesafe gittikçe açılarak ergenlik dönemine kadar devam eder. Aradaki fark 6 yaşlarında ortalama 6 aylıkken ergenlikte 2 yıla kadar çıkmaktadır. Ergenlikten sonra bu fark yavaş yavaş azalır.

24 Temmuz 2012 Salı

PEGASUS EYLÜL&EKİM KAMPANYALARI

KARDEŞİM İÇİN PEGASUSTAN BİLET ALIRKEN KAMPANYALARINA GÖZÜM İLİŞTİ EYLÜL&EKİM AYLARINDA YURTİÇİ 49,90TL UÇUŞLAR VARMIŞ.FIRSATI OLANLARA GÜNÜ BİRLİK GEZİLER İÇİN BİLE ALINABİLİR ÇOK CAZİP


http://www.flypgs.com/kampanyalar/1787/eylul-ve-ekimde-turkiye-yurt-disi-ve-kibris.aspx


Havalimanı Servisleri

SEZON SONU İNDİRİMLERİ

http://www.pancho.com.tr/
Panço


Minik prensesim için birkaç güzel elbise beğendim.Aldığımda resimleri paylaşıcam ama sizlerinde bu indirimlerden yararlanmak isteyebileceğiniz düşündüğüm linki paylaştım.hadi tık tık alışveriş zamanı

Bebek Tunik - 1219091
1212790 JILE
RENGİ BURDA AÇIK ÇIKMIŞ AMA GÜZEL BİR SARI



Kız Çocuk Elbise - 1212621



















23 Temmuz 2012 Pazartesi

HERŞEY UFAK DETAYLARLA DAHADA GÜZELLEŞEBİLİR



DEĞER VERDİKLERİMİZE DEĞİŞİK FİKİRLERLE GÜZEL SUNUMLAR



MİNİK İKİ EL,KÜÇÜCÜK HIZLI ATAN BİR KALP,NASILDA DEĞİŞTİRİRMİŞ İNSANIN DÜNYASINI..




Bir insanın dünyası nasılmı değişir?
Nasılda değişti dünyam seninle birden nasıl anne olunurmuş gelir gelmez yaşattın bana, bütün bebeklere benimmiş gibi bakar oldum,senin sevdiğin herşey benimde ilklerim oldu artık.Sevdiğin pisiler ve yavruları sanki daha önce bu kadar tatlı gelmiyordu.Deniz sen girene kadar daha bir soğuktu daha aklıma gelmeyen nice anlar senden sonra daha bir anlamlı minik kuzum..
Tamamen bir minik kalp hayatına girdiğinde,hatta anne karnına düştüğünde değişmeye başlar.O minik kalp için ;nefes alır,onun için yaşar olursun.Bebeğin uyusun diye gecelerce uykusuz kalmaya,yemek yesin diye her türlü şirinlikleri yapmaya,dışarı çıkıp biraz güneş alsın diye yorgunlukları görmezden gelir ne olursa olsun zaman yaratırsın.Tv de sadece o  mutlu olsun gülsün diye her zaman LULİ tvyi izlersin.Kendinden çok ona birşeyler almak için can atarsın.
Minik prensesim hayatıma girdiğin andan itibaren sihirli bir değnekle değişitirdin yaşamımı.Varlığınla dahada büyüdük,olgunlaştık.Hafta sonlarından sonra Pazartesiler hiç bu kadar zor gelmemişti yıllarca,senden ayrılacağım üzüntüsü pazardan başlar oldu.
Bebeğim o dünyaları verebileceğim mis kokuna,sabahları uyandığın andan itibaren beni gördüğündeki gülümseme,senle geçen her saniyeme ÇOK ŞÜKÜR.
Umutlarım,gelecek kaygılarım,yaşama sebebim İYKİ GELDİN..Bikaç ay sonra bir sene olacak tanışalı binlerce şükür seni verene..ALLAH yüzündeki gülümsemeyi,insanlara olan sevgini her geçen gün çoğaltsın ANNEM.

20 Temmuz 2012 Cuma

MİNİK HANIMLARA PARTİ ZAMANI

YAZLIK BASTON BEBEK ARABASI

Chicco Echo Baston Puset Jade Yeşil

Bu aralar ramazan tatil derken yine hareketli günler beni bekliyor.Minik prensesime tatil için baston puset arıyorum hem konforlu,birazda uygun bişeyler bakıyorum açıkçası bikaç model var beğendiğim ama biraz daha araştırma yapmaya vaktim var.Bayram sonu tatilimiz çünkü tavsiye edebileceğiniz marka ve modeller varsa bekliyorum.Seyahat için baston bebek arabası hem bagaj açısından hemde hafiflikten dolayı daha kullanışlı geliyor.Yoksa evdeki arabamız gayet konforlu ve güzel ama yer konusu sıkıntı olucak.
BASTON BEBEK ARABASINDA ARANACAK İLK ÖZELLİKLER
**Tam yatar pozisyonu olması
**Tentesi güneşi engelleme konusunda yeterli olmalı
**Dayanıklığı
**Kullanım kolaylığı

17 Temmuz 2012 Salı

İŞTE GELDİ RAMAZAN







BU SENEDE GELDİ RAMAZAN,PERŞEMBE AKŞAMI SAHURA KALKILIP CUMA ORUÇ TUTULACAK.ORUÇ TUTANLAR İÇİN BU YIL BİRAZ ZOR OLUCAK GİBİ GÖRÜNÜYOR SICAKLAR FAZLACA ZORLUYOR İNSANI...HERKESE ŞİMDİDEN HAYIRLI RAMAZANLAR,BEREKETLİ İFTAR MASALARI,BOL MİSAFİRLİ BİR RAMAZAN DİLİYORUM.


Sağlıklı Ramazan sofraları nasıl olmalı?
Ramazan ayında yemek saatlerinin değişmesine rağmen dengeli ve yeterli beslenmek mümkün. Oruç tutan kişilerin her besin gurubundan (et,süt, Tahıl , sebze, meyve, yağ ve şeker) gereksinimleri kadar tüketmeleri gerektiği şartı yerine getirilirse tabi. Oruç tutan kişiler Ramazan ayında en az 12 Saat veya daha fazla açlık ile karşı karşıya kalıyorlar. Bu açlık süresi içinde kan şekeri düşüyor. İftarda birden fazla miktarda yemek yenildiğinde kan şekeri yükseliyor. Eğer kişiler sahura da kalkmıyor ise kan şekerinin düşüşü günün erken saatlerinde başlıyor ve daha düşük değerlere ulaşıyor. Bu nedenle az ve sık beslenme ilkesi iftar sonrasında da uygulanmalı ve kişiler mutlaka hafif bir sahur yemeği yiyerek oruç tutmalı. İftarda çorba, hafif bir et yemeği, yoğurt, salata ve 1-2 dilim Ekmek yenilebilir.  Tabii Hamur tatlıları yerine sütlü ve meyve tatlıları tercih edilmeli, kızartılmış kavrulmuş besinler ve yağlı gıdalar tüketilmemeli. Yemekler iyi çiğnenmeli, bol Su içilmeli ve posalı besinler bol tüketilmel.
İftar sofrasını kontrolünüz altına alın
İftarda, özellikle iftariye adı altında yenen şarküteri ağırlıklı ürünler, hamur işi yiyecekler, pide ve tatlılar yüksek kalorili olmaları nedeniyle oruç tutanlarda kilo artışına neden oluyor. Kilo artışına bağlı olarak kan yağlarında ve tansiyonda da artış gözleniyor. İftarda yavaş ve az miktarda yeyip, bir kaç saat sonra ara öğün gibi takviye almak en ideal iftar sofrası olarak öneriliyor. Hem sağlık hem de ekonomik gözle bakılırsa iftariyelerin çeşidini ve miktarını kesmek en akıllıcası. Fazla yediklerinizi yakmak için tok karnına yürüyüş yapmanın koşmanın, halı sahada top oynamanın spor salonlarında aşırı efor harcamanın sakıncalı olduğunu da unutmayın. İftardan sonra ve sahurdan sonra açığı kapatma amacıyla fazla ve sık aralıklarla içilen sigara ise kandaki Oksijen oranını düşürürken, dolu olan midenin hızlandırdığı sindirim işlemi sırasında da oksijen harcandığı için, sigaranın zararını bir kat daha arttırıyor. Ramazan ın vazgeçilmezlerinden bir de Ramazan pidesi. Ama unutmayın ki, pide hazmı en zor besinlerin başında geliyor. Bu yüzden iradenizi kullanarak, pide yerine kepek Ekmeği tercih etmeniz tavsiye ediliyor. Eğer pideden vazgeçemiyorsanız az oranda tüketmenizi öneririz.
En önemli öğün: Sahur
Ramazan boyunca dikkat etmeniz gereken öğünlerin başında sahur geliyor. Birçok kişi uykusunun en tatlı yerinde kalkmak istemediği için sahur yapmadan Gün boyunca oruç tutmaya çalışıyor. Ya da geceden bir şeyler yiyip öyle yatıyor. Oysa uzmanlar sahurun oruç tutanlar için en önemli öğün olduğunu belirtiyor. Sahurda hazmı kolay besinleri tercih edilmesi öneriliyor. Bir tost, yağsız tepsi böreği, yoğurt, komposto ve 1 veya 2 porsiyon meyve ideal sahur sofranız için bir alternatif olabilir. Bağırsak tembelliğini önlemek için de yeterli miktarda posalı, ya da lifli besin almanız gerekiyor. Bu nedenle taze sebze ve meyve tüketimini arttırılması tavsiye ediliyor.


16 Temmuz 2012 Pazartesi




ERKEK BEBEKLER İÇİN HOŞGELDİN PARTİSİ

BALONLU PASTAYA NE DERSİNİZ


CAM DAMACANALAR VE SAĞLIK SU HAKKINDA

 
 
 
Ambalajlı içme suyu sektöründe, bazı firmaların geçmişte olduğu gibi cam damacana ile su satışına başlamalarının ardından cam ambalajda tüketilensu miktarı yüzde 4'e ulaştı.

Cam damacanalar uzun bir aradan sonra yeniden evlere girmeye başlıyor. Özellikle 1970-80'li yıllarda, temiz su ihtiyacının karşılandığı kaynaksuların doldurulduğu cam damacanalar, bu kezsağlık kaygısı ile sektörde yeniden gündeme geldi.

Milenyum öncesinde haftanın belirli günlerinde belirli mahallelere gelerek sokaktan satışlarını yapan, boş damacanaları alarak yerine yeni dolumu yapılmış damacanaları veren satıcıların yerini alma planı yapan firma sayısı henüz birkaç adet olsa da, cam damacanaya gelen talep, bir süre sonra polikarbon içinde su tüketimini oldukça azaltacağının işaretini veriyor.

Yaygın satış ağı olan bir doğal kaynak suyu firması 19 litrelik cam damacana suyu 11 liradan satışasunuyor. Ancak firma, ilk alımda cam damacanaiçin 60 lira depozito bedeli talep ediyor. Aynı firmanın polikarbon damacana içerisinde satılan su fiyatı ise 6,5 lira düzeyinde. Bu fiyatlardan yola çıkarak, cam damacanalarda satılan depozito hariç su fiyatının, polikarbon damacana ile satılan depozito hariç su fiyatından yaklaşık yüzde 70 daha fazla olduğu sonucu çıkıyor.''CAM DAMACANALI SU TRENDİ ARTIYOR"
Cam damacana ile su satışına başlayan bir diğer firmanın Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Pazarlama Direktörü Beyza Ergen, 8 litre cam damacana satışlarına 2012 Mayıs ayı itibarıyla İstanbul, Ankara ve Bursa'da başladıklarını bildirdi.

Ergen, 2011 Eylül ayında piyasaya sundukları 330 ve 750 mililitre cam şişe ürününün ardından, 8 litrelik cam damacana ile cam ambalajda su içme keyfini geniş bir portföyle tüketicilere sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Türkiye'de cam ambalajlı su tüketim trendinin son yıllarda arttığına dikkati çeken Ergen, ''Türkiye'de 2011 yılı cam ambalajlı su tüketimi toplam ambalajlı su tüketiminin yüzde 4'ünü karşılamakta iken Avrupa'da bu rakam yüzde 10'lara çıkmış durumda. Cam ambalajların toplam paketli su pazarına oranının Avrupa ortalamasının altında olduğunu görüyoruz. Öngörümüz cam ambalajlı su tüketme trendinin artarak devam edeceği yönünde'' diye konuştu.

Cam damacanada satılan suların fiyatları hakkında da bilgi veren Ergen, 8 litre cam damacanafiyatının 6,5 lira olduğunu, sadece ilk satın alımda 12,5 liralık bir depozito bedeli alındığını, 19 litre polikarbon damacana fiyatının ise 6,5 lira olduğunu bildirdi.

DAMACANALARIN HİJYENİ NASIL SAĞLANIYOR?
Doğal Kaynak Suyu damacanalarının temizleme ve dezenfekte işlemlerini de anlatan Beyza Ergen, damacanalara 6 aşamalı bir proses uygulandığını bildirdi.

Ergen, damacanaların istenilenden 4 kat fazla yani 314 ayrı parametre ile kontrol edildiğinin altını çizerek, tesislere giren tüm damacanaların dolum işleminden önce özel bir cihaz tarafından kontrolden geçirildiğini ve damacananın içinde su dışında başka bir şey kullanılmış olduğunun anlaşılması durumunda temizleme işlemine sokulmadan damacananın imha edildiğini belirtti.

Su dolumu sırasında hepa filtreler ve pozitif basınçlı hava teknolojisi ile sıfır mikrobiyolojik risk sağlandığına dikkati çeken Ergen, damacanaların 6-7 dakikalık yıkama ve 3-4 dakikalık durulama işleminden geçirildiğini vurguladı.

SEKTÖR RAKAMLARI
Ambalajlı Su Üreticileri Derneği'nden alınan bilgilere göre, 2011 yılında Türkiye'de su pazarı hacmi yaklaşık 9,9 milyar litreye ulaştı. Bu hacmin 6,5 milyar litresi bir önceki yıla göre yüzde 1,6'lık büyüme ile damacana satış kanalından, 3,4 milyar litresi de yüzde 9,7'lik büyüme ile pet şişe satış kanalından geldi.

Tonaj olarak damacana toplamının yüzde 66'sını, diğer ambalajlı sular ise yüzde 34'ünü oluşturdu. Geçen sene sektördeki toplam ciro yaklaşık 3,45 milyar liraya ulaştı.

Bu yıl ise Türkiye'de su pazarı hacminin yaklaşık 10,3 milyar litreye ulaşması ve sektördeki toplam cironun yaklaşık 3,6 milyar liraya ulaşması bekleniyor.

Ambalajlı su sektöründe mevcut endüstriyel kapasite kullanım oranının yüzde 40 seviyelerinde olduğu göz önüne alındığında, Türkiye'de ambalajlı su tüketiminin artması durumunda sektör mevcut kurulu kapasite ile bu ihtiyacı rahatlıkla karşılayabilecek durumda.

Bu yıl, kişi başına ortalama tüketimin yıllık 50 litre pet şişe, 88 litre damacana olmak üzere toplam 138 litre olarak gerçekleşmesi bekleniyor.
 

13 Temmuz 2012 Cuma

MUCİZE

KESİNLİKLE KATILIYORUM BENİM KÜÇÜK AMA BÜYÜM MUCİZEM İYKİ GELDİN HAYATIMA MELEĞİM
Mucize Tutulabilirmiş Meğer Ellerde,Mucizeye Dokunulabilirmiş...Mucize Uyurmuş,Uyanırmış...Mucizeye Bakılabilirmiş,Mucize ''Mucizeler'' Yaratabilirmiş Gerçekten..Mucize Meğer Kokarmış,Cennet Kokusu Gibi,Mis Gibi, ''EVLAT'' Gibi...

EN SON ALDIĞIM KİTAPLAR






***NEŞELİ SESLER İZEM LİVANIN İLK KİTABI VE ÇOK BEĞENEREK SAYFALARI ÇEVİRİP İNCELİYOR.RENKLER ÇOK DİKKAT ÇEKİCİ
***ANNELİK SANATI VE AŞKA YOLCULUĞA BAŞLADIM AMA VAKİT BULAMIYORUM ÇOK FAZLA OKUMAYA

***HARİKA ÇOCUK NASIL YETİŞİR İNCELEMEME GÖRE GERÇEKTEN FAYDALI BİR KİTAP TAVSİYE EDEBİLİRİM...

***CAN BOĞAZDAN ÇIKAR KİTABIYSA EŞİME ALDIĞIM BİR KİTAPTI AMA HENÜZ BAŞLAYAMADI ÇOOOOK YOĞUNDA:))))

BEBEKLE TATİLE ÇIKARKEN ALINMASI GEREKEN 20 ÖNEMLİ ŞEY

 
Bebeğiyle ilk kez tatile çıkacak her anne acaba yanıma neler almalıyım endişesini yaşar, biz de bebekli ailelere tatil çantasını hazırlarken unutmamaları gereken 20 şeyi yazdık.
1- Geniş kenarlı bir şapka: Bebeğinizi güneşten korumada oldukça etkilidir. Ancak ne kadar önlem alırsanız alın, güneşin en zararlı olduğu saatler 10.00-16.00 arası bebeğinizi güneşe çıkarmayın.

2- Bol bol yedek kıyafet: Tatilde kirlenenleri yıkama imkanınız olmayabilir bu yüzden bol bol yedek kıyafet alın.

3- Bez: Gittiğiniz yerde hemen yakınlarda market olmayabilir, en iyisi bebek bezlerini evden götürmek.

4- En sevdiği birkaç oyuncak: Bebeğinizin özellikle yolculuk sırasında oyalanmasını sağlar. Hatta daha önce görmediği yeni bir oyuncak daha çok işe yarayacaktır.

5- İlaçlar: Bebeğinizin ya da çocuğunuzun sürekli kullandığı ilaçların dışında mutlaka ateş düşürücü fitil ya da şurup, sinek ısırıklarına karşı merhem vs. yanınızda olsun.

6- Güneş gözlüğü: Güneşten rahatsız olmaması için son derece önemli.

7- Ateş ölçer: Olası bir ateşlenme durumunda çok işinize yarayacaktır.

8- Biberon, suluk: Küçük bebekler için biberon, daha büyükler için suluk taşımak gerekebilir.

9- Biberon ısıtıcısı: Birçok büyük otel ve tatil köylerinde bulunmasına rağmen siz yine de garantiye alın.

10- Alt açma bezi: Hem seyahat sırasında hem de kaldığınız yerde hijyen açısından son derece gerekli.

11- Simit, kolluk: Bebeğiniz için simit, daha büyükler için kolluk seyahat çantanızda olsun. Ancak gideceğiniz yer merkezi bir yerse marketlerde de bulunabilir.

12- Tırnak makası: Her yerde bulamazsınız bu yüzden mutlaka çantanızda olmalı.

13- Burun aspiratörü/Serum fizyolojik: Burun tıkanıklığı bebeğinizi çok rahatsız eder, böyle bir durum  için hazırlıklı olmalısınız.

14- Bebek şampuanı: Özel şampuanı yanınızda olmalı.

15- Islak mendil: Hem yolculuk sırasında hem de gittiğiniz yerde ihtiyaç duyacaksınız.

16- Havlu: Her ne kadar otel ve tatil köyleri havlu verse de hijyen açısından en iyisi bebeğinizin kendi havlusunun yanınızda olması.

17- Pişik kremi: Sıcak pişikleri artırabilir bu yüzden mutlaka çantanızda bulunsun.

18- Nemlendirici vücut kremi: Bebeğinizin cilt bakımı için özellikle yaz aylarında ve tatilde kurtarıcınız olacaktır.

19- Mayo ya da mayo bez: Büyük çocuklar için mayo, bebekler için mayo bez gerekir.

20- Diş fırçası: Eğer çocuğunuz 2 yaşından büyükse diş fırçasını da yanınıza almanızda fayda var daha küçükler için diş temizleme mendili ya da temiz bir tülbent olabilir.

12 Temmuz 2012 Perşembe

RENKLİ DAVETLER

ÖNÜMÜZDEKİ OLACAK DOĞUM GÜNLERİNE HAZIRLIKLAR



BEBEKLER İÇİN YAZ ALIŞVERİŞİ

Çocuklar için güneş hem yararlı hem zararlı bir durum.yazın onları olabildiğince zararlarından korumak için ben bir anne olarak çok araştırdım sonunda kızımİZEM LİVA için bu güneş koruyucusunu tercih ettim.Araştırmalarıma göre ne kadar koruma yükselirse o kadar kimyasal kullanımı fazlalaşıyormuş bu krem 30korumalı ve dışarı çıkarken uyguluyoruz son zamanlarda herhangibi güneş yanığı söz konusu olmadı umarım tatildede olmaz.

TruKid Sunny Days Doğal Koruyucu SPF 30

 
Amerikalı kar amacı gütmeyen dernek, Environmental Working Group (Çevresel Çalışma Grubu)'un yaptığı araştırmalarda insan vücuduna zararı en az olan ve 2011'in en iyi güneş kremleri arasında bir çok defa birinci seçildi. Trukid sunnydays spf 30; Mineral içerlikli olup, aynı zamanda E vitamini, yeşil çay ekstresi, nar suyu gibi besleyici bileşenler içerir.
 
İçinde kesinlikle Bispenol-A (BPA), Paraben,Gluten, Sls,1-4 Dioxane,Phthalate gibi kimyasallar ve Vitamin A bulunmuyor. 0-6 AY arası bebeklerde (TRUBABY SPF 30 Çocuklarda, hassas ciltlerde, hamile ve emziren bayanlarda UVA ve UVB ışınlarını keserek etkili koruma sağlıyor.
 
Yeni seri Trukid Sunny days ve Tru Baby Sunny days güneş koruyucular son kullanma tarihi 2014 yılına kadardır.

12/TEMMUZ/2012 GÜNCESİ

GÜNAYDINLAR...
Haftanın sonuna yaklaşıyoruz kaldı 1 günümüz.Hafta sonu neler yapmalı nerelere gitmeli yeni açılan bir kaç yer var oraları gezip dolaşmalı.Minişime yeni ciciler alabiliriz.Birde ramazan gelmeden denize gidilebilir malum havalarda sıcak..Deniz demişken bu yıl tatil için DİDİM bu oteli tercih ettik daha önce gitmediğimiz bir otel umarım herşey güzel olur.
http://www.tatilsepeti.com/Otel_Majesty_Club_Tarhan_Beach.aspx

Birde prensesim 11aylık olucak bakalım onunla ilk tatilimiz ve uzun bir yolculuk nasıl geçicek merakla bekliyoruz bayram sonrası tatil günümüzün gelmesini.
Ramazan,bayram,tatil derken yoğun bir yaz programımız var.
Miniğim için alınacak ve aldığım  bir sürü yaz ürünü var.Yaz bitmeden bunların hepsini bir sonraki yazımda sizlerle paylaşıcam inş.

11 Temmuz 2012 Çarşamba

11/TEMMUZ/2012 GÜNCESİ

Bu aralar yoğunluk sürüyor.
Gündüzleri iş,akşam bikaç parti ve organizasyon için yeni fikirler çalışmaları ve minik prensesim İZEM LİVA ile geçiyor.Henüz bende saklı olan fikir ve hazırlıkların hepsini günü geldiğinde sizinle paylaşıcam resimleriyle birlikte..
Minik prensesten vakit kaldıkça organizasyonlar ile ilgili beyin fırtınaları yapmaya çalışıyorum.her geçen gün daha hareketlendiği için dün;hepimizi şaşırttı annanesinin evinin teras katına çıkan merdivenleri kullanmaya karar vermiş henüz 9,5 aylık ama emekleyerek desteksiz gözetimimizde tabiki 12 basamak çıkmayı başarıyor prensesim.Bu demekki gelecek günler dahada hareketli ve koşurmacalı geçecek bizim için...

MİNİKLERE EĞLENCELİ ZAMANLAR


DIŞ MEKANLAR İÇİN YENİ FİKİRLER
YILDIZLAR İÇİN KURABİYELERİMİZ
NASILDA ŞIK VE ASİL BİR TASARIM

9 Temmuz 2012 Pazartesi

RENKLER VE İNSANLAR ÜZERİNDEKİ ÖZELLİKLERİ


HERKESİN AYRI BİR RENGİ VAR.BAZEN RENKLER GERÇEKLERİ YANSITIR VE İNSANIN DÜNYA ÇİZGİSİNİ BELİRLER.HANGİMİZ HANGİ RENGİZ ACABA???



KIRMIZI

Sirin ve sevgi doludur. Her zaman asik olmasini sever. Genellikle neseli ve hareketlidir ama arada mutsuz oldugu anlarda yok degildir. Insanlarla iyi iliskiler kurar, çekingenlik yapmaz.


MOR

Gizemli, çekici, anlayisli, insanlari etkilemeyi seven, asla bencil olmayan bir yapisi vardir. Arkadaslari arasinda oldukça popülerdir. Gününün nasil geçecegi belli olmaz, çünkü psikolojik durumu çok çabuk degisir.



KREM

Yarisma ruhuna sahip ve sportiftir. Kaybetmeyi asla sevmez ve çogunlukla neselidir. Güvenilir ve disa dönüktür. Aski dikkatlice seçer, ancak çabuk asik olmaz. Dogrusunu bulmak için uzun süre beklemeyi tercih eder.


BEJ

Sakindir, ama hemen strese girebilir. Iliskilerinde kiskançtir, küçük seylerden mizmizlanir. Sezgileri güçlüdür ve çaliskandir, bencilligi hiç sevmez. Ayrica merhametlidir. Arkadaslari için her türlü fedakarligi yapar.



NEFTI

Zevklidir, görünüsüne çok önem verir; materyalist de denebilir. Hayati ve kariyeri için çok ve düzenli çalisir. Ekonomiktir. Gereksiz risklere girmez. Liderlik, ruhunda vardir. Arkadas edinmekte üstüne yoktur.


GÜMÜS

Hayal gücü yüksektir. Bu yüzden orijinal fikirleriyle ünlüdür. Utangaç, hirsli, gururlu, kendine güvenen ve yeni deneyimlere açik bir özelligi vardir. Kolay ögrenir. Çapkinliklari yüzünden ask hayati biraz karisiktir.



GRI

Çekici, hayat dolu, dost canlisidir. Hayal gücü fazlasiyla yüksektir. Duygularini asla gizlemez, bazen bencil olur. Baskalarinin gününü aydinlatir, dogru sözü dogru yerde söyler.


BEYAZ

Tutkulu ve hirslidir. Bu yüzden çabuk kiskanir ve her seye kolay tepki veremez. Asil bir ruhu vardir, takdir etmeyi de bilir. Bazen kendini diger insanlardan farkli ve üstün görür.



YESIL

Her ortama ayak uydurur, kolaylikla yeni insanlarla tanisir. Zarif, lüksü seven, kendine güvenen, sagligina düskün, kararli, sabirsiz ve baskalarini yönlendiren bir tiptir. Hayatinin tek ve gerçek askini bekler.


SIYAH

Saglam yaratilisli, cesur, güçlü, bagimsiz ve giriskendir. Acima duygusu pek yoktur. Bir karar almadan evveli uzunca bir süre düsünür, ayaklarini yere saglam basar. Aski da farkli yasamayi sever.



ALTIN

Neyin dogru neyin yanlis oldugunu bilir. Neseli, adil ve disadönüktür. Insanlari etkilemeye çalismaz. Çok kolay huzursuzluga kapilir. Iliskilerinde hassastir, bu yüzden aradigini bulmakta güçlük çeker.


ZEYTIN YESILI

Sakin ve yumusak mizaçlidir. Siddeti sevmez, kavgadan her zaman uzak duru. Yerine göre davranmasini ve konusmasini iyi bilir. Hassas, nazik ve neselidir. Kiskançliktan hoslanmaz. Adalet duygusu gelismistir.



PEMBE

Her zaman yapabileceginin en iyisini yapmaya çalisir. Diger insanlari korumayi ve onlara yardim etmeyi sever. Ancak zaman zaman olumsuz düsüncelere sahiptir. Masallardaki gibi bir ask ister.


KAHVE

Hareketli ve sportiftir. Baskalarini kendine yaklastirmaz, kimseyle kolay kolay yakinlik kurmaz, kuramaz. Ancak buna ragmen çabuk asik olur. Atesi de çabuk söner. Ideal olani bulana kadar da arayislarini sürdürür.



SARI

Abartisiz, müsfik, cömert ve tatli bir tiptir. Insanlara güvenir, iliskilerde önder olma ruhuna sahiptir. Asla altta olmayi sevmez. Baskalari için karar vermeye bayilir. Romantik bir ask arar.


MAVI

Kendine fazla güvenmeyen, gerektigi zaman cesur olabilen bir yapiya sahiptir. Artistik bir dogasi vardir ve asik olmayi sever. Kalbinin sesini dinlemek yerine mantigini kullanmayi tercih eder.



KESTANE

Zeki, güçlü bagimsiz ve ne yapacagini bilen biridir. Sosyal olmayi sever, ancak baskalarini düsünmeden kendi bildiginide yapmaktan kaçinmaz. Espriden anlar. Akilli ve pratik olmasina ragmen tembelligi de sever.


LACIVERT

Dikkat çekici, zevkli, yasamayi seven ve hayata bagli bir tiptir. Genellikle yaptigi ise konsantre olmakta güçlük çeker. Askta duygusal, hassas ve tutkulu olabilir. Birisine kizdigi zaman çok zor affeder.



TURUNCU

Sorumlulugu ve uyumlu iliskiler kurmayi sever. Bir seye ulasmak için çok çalisir, rekabetçidir. Arkadaslik konusunda kimseye güvenmez, ancak dogru insani bulunca ona sonsuza kadar güvenebilir.


TURKUAZ

Duygulari aniden ve kolay degisebilir. Genellikle yalnizdir. Seyahat etmeyi sever. Sadik ve iyi bir dinleyicidir, fakat anlatilanlara kolay inanir. Aski bulmak ona göre zordur, ask yüzünden çok kolay incinebilir.

LİZENİN DÜNYASI NE DEMEK???

LİZENİN DÜNYASI NE DEMEK???
Lİ;YANI BENİM KÜÇÜK MELEĞİM LİVA ,ZE ;YANİ ZEYNEP BENİM İŞ ARKADAŞIM,KARDEŞİM LİZENİN DÜNYASIDA İŞTE BU:)
DAHA SONRA ONLARIN RESİMLERİNİDE PAYLAŞICAM İKİSİDE ÇOK GÜZELLER NAZAR DEĞMESİNDEN KORKUYORUZ:)))